Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#1
:D Naslov posta je čisto šaljiv, a možda i nije...hm? :lol:

Ogromna crna rupa nalazi se u centru naše galaksije, potvrdila je najnovija studija nemačkih astronoma, prenosi BBC. Naučnici su pomoću Južne evropske opservatorije, locirane u Čileu, pratili kretanje 28 zvezda, koje kruže u središtu Mlečnog puta i došli su do saznanja da se u tamo nalazi crna rupa, koja je čak četiri miliona puta teža od našeg Sunca...
više o ovome

Re: Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#2
Ramok dali je naslov u vezi sa ovim :
"Prema drevnoj majanskoj kosmologiji, danas zivimo u vremenu rijetkog galaksijskog poravnanja, kad je nas Suncev sustav poravnan sa sredistem nase galaksije, galaksijskim centrom. Nase je doba vrijeme preobrazbe, koje u majanskom kalendaru zavrsava 21. decembra 2012.”
Imam ja jos teksta ako ikoga zanima . Jeste da je J.M. Jenkins u pitanju ali ima nesto koleracija u njegovim tvrdnjama o Myama i radjanu galaksija iz crne rupe , koje se ne moraju uzeti relevantnim.
Malo zabave ne skodi :bole:

Re: Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#4
Ramok wrote:Pa da vidiš da ima veze. :D Na to sam i mislio.

Pomislicu jos da citam misli :lol: :lol: :lol:

Citala sam pre nekoliko godina o tim ciklusima kod Maya i isto naisla na podatak da ce kraj ovoga ciklusa biti 2012. Takodje i pojave religija kroz cikluse , tako i hriscanstava u eri riba. Znaci nakon ere riba treba da nastane nova religija .
Last edited by Guest on Fri Dec 26, 2008 11:12, edited 1 time in total.

Re: Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#5
A evo i nesto o toj koleraciji sa otkrivenom crnom rupom :

"U mnogim velikim svjetskim kulturama iz antickih vremena, srediste Mlijecnog puta dozivljavalo se kao krilo bozice Velike majke, izvoriste i srediste vidljivih svjetova, te kao ultimativno sredstvo za nase obnavIjanje na kraju povijesnog "poglavlja". Podrucje galaksijskog centra je, za Maye, bilo ishodiste, ill mjesto rođenja.
Zbog toga je Jenkinsov dozivljaj "ponovnog rođenja", s božicom koja daruje blagodati, bio posebno znacajan, jer ga je izravno poveo u istrazivanje koje je dovelo do razotkrivanja cjelokupne mitske grade povezane s astronomskim vremenom 2012. godine, kad ce se Sunce u utrobi Velike majke u sredistu Mlijecnog puta ponovo roditi. Jenkins vjeruje da je osobito vazno razumjeti da 2012. znaci proces poravnanja, te da se bilo kakva ocekivanja ne bi trebala usredotociti samo na jedan određeni dan. Unatoč tome, 2012. je usla u narodnu svijest i moze se smatrati zavrsetkom Velike Godine precesije, umiranja starog i rađanja novog bas kao kod izmjene dana i noci, lunarnog mjeseca ili solarne godine. Nase precesijsko putovanje oko velikog kotaca Zodijaka je razdoblje trudnoce čovječanstva od dvadeset sest tisuca godina, a vrijeme rodenja je 2012. Kao u svim pocecima, novi zivot je svrha, ali uvijek postoji mogucnost nesrece ili katastrofe ako sve nije u skladu sa silom i vaznoscu "obreda zrelosti", poznatog kao rodenje. Opiranje nasuprot prihvacanju moze dovesti do drukcijih rezultata."

Re: Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#6
Takodje ovo pomeranje zemljine ose i galaticko poravnanje ( Sunceva ravnodnevnica ) ima u tumacenju starih naroda i drugaciju dimenziju u smislu "budjenja" i "uspavljivanja" civilizacija, tako da bi sada trebalo da dodje do "budjenja " odnosno dosezanja novih znanja i mogucnosti.

Re: Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#7
O toj 2012 godini ima gomila paranoičnih spekulacija. Verovatno ni jedna do sada projektovana godina koja se predviđa za "smak sveta" nema toliko zanimljivih poklapanja.

Što se tiče "majanskog kalendara" mislim da je Džon Mejdžor Dženkins skroz tačan i precizan - ali on ne pothranjuje paranoju u ljudima pa valjda zato nije najpopularniji.

Prema tome ako čekate vanzemljake, čudesa sa neba ili ispod zemlje da se zgode najlakše je da presurfujete web i za dva sata će Vam biti muka od svega.

:malvado:

B.

Re: Hej, zdravo Dvehiljadedvanaesta!

#9
HUh. Mislim da posle ovoga neću da ulazim u ma kakvu raspravu oko takvih očekivanja. Ali moram da ukažem na neke činjenice.

1. U poslednjih 20-40 godina je paralelno sa ubrzanim tehnološkim razvojem sveta došlo i do ogromnog, neupamćeno brzog razvoja nauke koja se u spoznajnom domenu skoro pa potpuno izjednačila sa ozbiljnim duhovnim poimanjima postojanja.

2. U tzv. duhovnoj sferi je došlo takođe do neupamćenog ubrzanja i naglih proboja i u širinu i u dubinu. Došlo je gotovo do spajanja nekih zapadnih i istočnih učenja, zahvaljujući olakšanoj komunikaciji na svim ravnima. A onda se u priču umešao i Ron L. Hubbard, i iz njegove bašte je izraslo milion nezavisnih cvetova, posle njegovog pada u suludo okoštali hiperegoizam. Današnje magičke i meditativne tehnike su lakše i intenzivnije i efikasnije mali milion puta nego stare, iz prostog razloga što su shvaćene osnove koje pokreću um, i to je prošireno do najbednijeg kupca skoro bez dinara u džepu. Više nije neophodan beskonačni pripremni trening, više te tehnike nisu dostupne samo najupornijima, najsrećnijima i drukčije odabranima.

3. Sile koje pokrećemo, kako na "racionalno-materijalnoj", tako i na unutrašnjim ravnima su sada neuporedivo jače nego pre 50-100 godina jer je fundus ljudskih znanje mnogostruko uvećan i dostupan procentualno mnogo većem delu čovečanstva. Tu pre svega mislim na kolektivne, ne toliko individualne sile, mada je granica fleksibilna.

4. Zrelost ukupnog čovečanstva je zakasnila u odnosu na razvoj njegovih sposobnosti. Opasnost globalne katastrofe koju bi izazvali ljudi je neuporedivo veća nego što to iko može da zamisli. "Novelty" teorija bi vrlo lako mogla da se ostvari za solsticij 2012. Relativno neoprezno srljanje u nova i nova, ubrzano sve novija naučna otkrića može da dovede teorijski do takve izmene fizičkih zakona, to jest njihovog dovođenja do konačnih konsekvenci da naprosto nećemo imati vremena da shvatimo šta se dogodilo u trenutku velike promene.

Šta to sve zaista znači?

Naprosto, sva ova i slična razmišljanja potiču od racia koji nije u stanju da pojmi duhovnu osnovu postojanja, to jest, poreklo materije i kretanja iz svesti. Do kakve god da ikada promene dođe, ono što mi suštinski jesmo neće da se promeni ni za atom, jer je izvan i tog atoma. No, ako bismo došli do neke vrste "uništenja univerzuma" čega se mnogi danas plaše, onda bismo suštinski porušili kuću koju smo svi skupa eonima gradili. To bi bio preokret nalik onome mitskom nestanku Lemurije, Atlantide i ko zna čega još pre, ako se išta slično ikada dogodilo. U stvari verovatno još veća "propast" jer ne bi obuhvatila samo civilizaciju koju znamo i u kojoj živimo već ceo Svemir, toliko fundamentalna promena treba da bude.

Ako bismo sami uništili svemir koji manifestujemo, u kome se manifestujemo kao individualna svesna bića i materijalne jedinke, to bi značilo dve stvari:

a) Da smo shvatili da smo negde pogrešili i da razvoj komunikacije među nama ne zadovoljava osnovne postavke zbog kojih je taj svemir nastao,

ili

b) Da nismo ništa shvatili i da smo naslepo pogrešili i pritisnuli crveno dugme.

U oba slučaja, kao i u svim ostalim, na kraju krajeva, to ni na koji način ne bi dotaklo nas, one koji jesmo, ispod svega manifestnog. Međutim, to bi nam uzelo iz ruku ovaj alat koji koristimo, individualnost na materijalnoj i raznim nematerijalnim ravnima, i ne bismo više imali tu mogućnost interakcije. Morali bismo ispočetka da se igramo božanske igre nastanka sveta, kao što smo oduvek i radili.

Gubitak i šteta su relativni, nisu stvarni, no to ne znači da ih ne osećamo, kao izdvojene jedinke, čak i ako smo se oslobodili kruga beskonačnog neznanja. Dokle god postoji "Ja", pa makar i u najprefinjenijem značenju, znači kao najosnovnija ideja o izdvojenosti od drugih, dotle postoji i predstava o "mojem" i tvojem". Kada nestaje nešto za šta smo vezani, nešto u šta smo uložili energiju, ako to nije potpuno svestan čin, on boli.

Zato se sada vrti tolika halabuka oko "Apokalipse" ili čega već god, i otuda i pokušaji da se takav proces ili događaj vidi u nekakvom pozitivnom svetlu, ne samo kao najgori užas, kakav se većini činio dok god je monoteizam čvrsto držao ljude za gušu.

Eto, nadam se da neko može da ukapira moje trtljanje. ;)
Shine! Shine!
The lights of good works shine!
The watch before the city gates...