Ja mislim da nema sumnje da je covjecanstvo pocetkom 20. vijeka uslo u sasvim novu fazu svog razvoja... sad, prolazilo je kroz raznorodne faze i ranije, pa ni ovo nije nista novo... ali sad ipak je nesto drugacije. U fizickom smislu brzeg razvoja tehnologije nije bilo. Ima to svoju komparaciju i sa onim sto se desava u unutarnjim svjetovima tj. nasim unutarnjim svjetovima. To je naravno stvar vjere, ne egzaktnosti, kada kazem da mislim da ovo jeste Novi eon. A sad, kako cemo ga zvati, nebitno... a vjecne istine su vjecne. Prije 1000 godina kao i danas... razlika je u modalitetima, a danas je drugacije nego prije 1000 godina. Sad, bilo bi zanimljivo uporediti danasnje doba sa drugim periodima iz proslosti kad su se desavali veliki proboji na polju tehnologije, prirodnih nauka, filozofije...
Ali generalno, krolijanska teza o eonima, uzeta od pojedinaca kao dogma, ne 'pije vode' bas puno... IMa tu smisla, tacno, ali i supljina k'o u svicarskom siru... Ima ovdje jedna tema o 'eonu Maat' pa se naravno tu spominje i Nema... jesam li vec spomenuo da sam imao cast vecerati sa pomenutom damom u jednom indijskom restoranu u Londonu? Ona je prava vjestica

imao sam prilike u Londonu poznati neke gardnerijanske svestenice itd. no one su sasa i talasika, Nema je medijum i vjestica par excellance

Elem, moram priznati da mi se njen koncept 'paneonske magije' jako dopada. Radi se o tome da su 'eoni' subjektivna stanja ili stanja svjesnosti kroz koje covjek prolazi u svom evolucionom toku... i iako zivimo u sadasnjem trenutku fizickog vremena, ja bih mogao biti u 'eonu ozirisa', a moj ucitelj u 'eonu horusa'... tj. svi 'eoni' egzistiraju istovremeno, paralelno... vrijeme je iluzija.