Malo objašnjenje otvaranja i čišćenja

Step by step uputstva za izvođenje radova.
Saturnian
Član foruma
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Malo objašnjenje otvaranja i čišćenja

Post by Saturnian »

Aha.Znaš. Da.Naravno.Pametnija posla.Say no more, say no more.Sve je jasno.
Baba li beše ili Aiwass? :D

:run:
''I don't mean to sound cruel or vicious, but I am, so that's the way it comes out''
saintdelicious
Site Admin

Post by saintdelicious »

Dobro, a Eon Maat? A Eon Mrmota? A ne bi li smo mogli malo to da zbudžimo sve, pošto si imam neki pos'o u petak, pa... :D Nesporazum se da lako rešiti lokalizacijom eona. Ili prihvatanjem trodimenzionalnog vremena, onda ima mesta za sve plus ljuštenu šargarepu. :)
Saturnian
Član foruma

Post by Saturnian »

Ko o čemu, zeka o šargarepi. :) Trodimenzionalno, nelinerano, lavkraftovsko- neeuklidovsko vreme, and there's soup for everyone.Ili što bi se reklo južnije, ima supe za cijelo selo, da jebe ba..oca.
''I don't mean to sound cruel or vicious, but I am, so that's the way it comes out''
ARTHuR
Član foruma

Post by ARTHuR »

Iskustvo sa tibetanskim Budizmom me je naučilo da i oni itekako imaju promene AEona. Međutim, oni zbog takvih stvari ne menjaju religiju. ;)

Na pr. Dzog Chen je bio novoeonski (u smislu Theleme) još pre nekoliko stotina godina. :buahaha:
Shine! Shine!
The lights of good works shine!
The watch before the city gates...
Tau Elohael
Član foruma

Post by Tau Elohael »

Ja mislim da nema sumnje da je covjecanstvo pocetkom 20. vijeka uslo u sasvim novu fazu svog razvoja... sad, prolazilo je kroz raznorodne faze i ranije, pa ni ovo nije nista novo... ali sad ipak je nesto drugacije. U fizickom smislu brzeg razvoja tehnologije nije bilo. Ima to svoju komparaciju i sa onim sto se desava u unutarnjim svjetovima tj. nasim unutarnjim svjetovima. To je naravno stvar vjere, ne egzaktnosti, kada kazem da mislim da ovo jeste Novi eon. A sad, kako cemo ga zvati, nebitno... a vjecne istine su vjecne. Prije 1000 godina kao i danas... razlika je u modalitetima, a danas je drugacije nego prije 1000 godina. Sad, bilo bi zanimljivo uporediti danasnje doba sa drugim periodima iz proslosti kad su se desavali veliki proboji na polju tehnologije, prirodnih nauka, filozofije...
Ali generalno, krolijanska teza o eonima, uzeta od pojedinaca kao dogma, ne 'pije vode' bas puno... IMa tu smisla, tacno, ali i supljina k'o u svicarskom siru... Ima ovdje jedna tema o 'eonu Maat' pa se naravno tu spominje i Nema... jesam li vec spomenuo da sam imao cast vecerati sa pomenutom damom u jednom indijskom restoranu u Londonu? Ona je prava vjestica :) imao sam prilike u Londonu poznati neke gardnerijanske svestenice itd. no one su sasa i talasika, Nema je medijum i vjestica par excellance :) Elem, moram priznati da mi se njen koncept 'paneonske magije' jako dopada. Radi se o tome da su 'eoni' subjektivna stanja ili stanja svjesnosti kroz koje covjek prolazi u svom evolucionom toku... i iako zivimo u sadasnjem trenutku fizickog vremena, ja bih mogao biti u 'eonu ozirisa', a moj ucitelj u 'eonu horusa'... tj. svi 'eoni' egzistiraju istovremeno, paralelno... vrijeme je iluzija.
Every man and every woman is a star.
ARTHuR
Član foruma

Post by ARTHuR »

Nešto mi je sinulo, ideja ovog podforuma je bila da bude rezrevisan čisto za praksu. Možeš li da premestiš ovaj niz poruka u recimo baš ono o AEonu Maat? Nisam čistunac, i sam sam doprineo meandriranju (meandreadiranju (c)), ali mi se čini da ovde ima smisla da ostanu samo tehnički opisi i teorijska objašnjenja, a da diskusije idu u ostale teme.
Shine! Shine!
The lights of good works shine!
The watch before the city gates...
Tau Elohael
Član foruma

Post by Tau Elohael »

ARTHuR wrote:Nešto mi je sinulo, ideja ovog podforuma je bila da bude rezrevisan čisto za praksu. Možeš li da premestiš ovaj niz poruka u recimo baš ono o AEonu Maat? Nisam čistunac, i sam sam doprineo meandriranju (meandreadiranju (c)), ali mi se čini da ovde ima smisla da ostanu samo tehnički opisi i teorijska objašnjenja, a da diskusije idu u ostale teme.

Super, eto mi prilike da vjezbam moderiranje :) Prijedlog prihvacen, bice... :saintd:
Every man and every woman is a star.
Post Reply