Sigil ili... ?

#1
Imam neki chudan osjecaj kad dobijem potrebu da gledam u neki predmet tachno u njegovu sredinu ili tachno po ivicama, ili da gledam u odredjene tachke na zidu. Ne mogu da prevarim sebe pa da samo pogledam tu tachku vec imam neki osjecaj kako treba i kad sam pogodio. Fora je shto kad god to radim ispunjaju mi se, da ne kazhem zhelje, ali neshto shto bih u tom trenutku volio da mi se dogodi...Ima li iko ideju shta je ovo? Vishe sam puta dokazao da nije sluchajnost vec da je to stvarno tako...Je li ovo mozhda neka chudna vrsta sigila?
Psiha je dio namjeshtaja. Obichno ide uz ogledalo.

Re: Sigil ili... ?

#2
Pa ne bih to baš nazvao sidžilom, to su ti tačke za koncentraciju i naravno da one pomažu i te kako da se želja ispuni, ili cilj rituala, čini, kako god. Na primer kao što hindusi koriste mandale.
Image
Image

Slični efekat se može postići, držanjem za neki predmet, ili deo tela :roll: , koncentrišeš se na taj osećaj u nervima gde dodiruješ, u tu tačku. Na takav način, koncentrisanjem u jednu tačku se lakše dopire do podsvesti i utiskuje u nju posao koji treba da odradi.
Last edited by Last Crusader on Fri Oct 10, 2008 19:27, edited 1 time in total.

Re: Sigil ili... ?

#4
Navandoo wrote:Hm mozhesh li neshto vishe reci o tome svemu? Ilu o mandalima, nisam znao da to ima...?


Auh čoveče, pa prepun ih je internet. Pokreni Google, ukucaj "Mandala Yantra Hindu Buddhist Tibetan teaching" recimo. Ili nešto slično, upotrebi malko maštu. Toga ima toliko da može da se i čita i piše godinama.

Počneš samo sa Britanike, koja se u ovom upitu namesti na prvo mesto kao odgovor, pa kreneš redom, i imaš celu godinu i više hipnotičke zakucanosti za ekran, ako te iole zainteresuje.
Shine! Shine!
The lights of good works shine!
The watch before the city gates...

Re: Sigil ili... ?

#5
Pa jeste stvarno imaš dosta po internetu možeš pronaći ali ajde ako hoćeš evo ti ukratko neki osnovni delovi mandale ili yantre.

Bindu, beskonačna tačka
.

Trouglovi, sa vrhom na gore ( koji simbolizuje mušku energiju), sa vrhom ka dole (ženska energija), a time i šatkona (heksagram) koji predstavlja ujedinjenje i balans između muškog i ženskog polariteta. Šiva i Šakti.

Lotos
Simbol čistoće i duhovnog procvata. Lotos sa 8 latica simbol univerzumskog sklada.

Ako ti ovo nešto znači, mada sam ti u principu odgovorio na pitanje prvim postom. :) Nema tu sad šta da se filozofira jedino da ti navodim još neke primere. A još jedna interesantna stvarčica koja spada u ovu temu je to da se stanje izmenjene svesti kao što si ti napisao zurenjem u neku tačku, može postići i često se ustvari i koristi, gledanjem u predeo između obrva, ađna čakra, treće oko. Kad kažem gledanjem ne mislim da uzmeš ogledalo i staneš pred njega i gledaš se u tu tačku u njemu, mada bi i to moglo da upali verovatno :) , nego da pomeriš oči ka toj tački.

Re: Sigil ili... ?

#7
Ako pitaš za ove osnovne karakteristike mandale, onda je odgovor sledeći:
Sada kada znaš šta koji deo jantre simboliše i predstavlja, možeš da upotrebiš simbolizam toga dok meditiraš pred tom jantrom, i da pospešuješ i ojačavaš u sebi ono za šta je i namenjena (što je prikazano kroz taj simbolizam, jel?). Tako da možeš da praviš i sopstvene naprave, upotrebiš svoj simbolizam i ono što je tebi i tvom duhu blisko, za cilj koji želiš postigneš.

Re: Sigil ili... ?

#9
Ramok wrote:Pa ne bih to baš nazvao sidžilom, to su ti tačke za koncentraciju i naravno da one pomažu i te kako da se želja ispuni, ili cilj rituala, čini, kako god. Na primer kao što hindusi koriste mandale.
Image
Image

Slični efekat se može postići, držanjem za neki predmet, ili deo tela :roll: , skoncentrišeš se na taj osećaj u nervima gde dodiruješ, u tu tačku. Na takav način skoncentrisanje u jednu tačku se lakše dopire do podsvesti i utiskuje u nju posao koji treba da odradi.

Deo tela da
zanimljivo :oops:
she is the slayer
deth is her gift!

Re: Sigil ili... ?

#12
Setperibsen: ovo me podseti na onaj vic kada su nerd-a pitali shta je cyber sex...dakle: what magick? :tomato:
"Niste svesna bića, niti istinski postojite
sve dok niste voljni da rizikujete čak i zdrav razum
u ime svog postojanja
."
-F. Herbert